Логотип журнала "Провизор"








Вищий господарський суд України підтвердив право ВАТ«Фармак» на ТМ «Корвалол»
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют


Вищий господарський суд України підтвердив право ВАТ«Фармак» на ТМ «Корвалол»

14 липня Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» на постанову Київського апеляцiйного господарського суду та на рiшення господарського суду м. Києва стосовно бренду лікарського засобу «Корвалол» («Corvalolum») без права подальшого касаційного оскарження. Про це йдеться в постанові ВГСУ від 14.07.2010.

У лютому 2010 року ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» звернулася до Вищого господарського суду України з касацiйною скаргою на постанову Київського апеляцiйного господарського суду та на рiшення господарського суду м. Києва щодо Свідоцтва України № 7321 від 30.09.1996 р. на знак для товарів і послуг «Корвалол», отримавши перед тим постанову Київського апеляційного господарського суду, якою було підтверджено виняткове право компанії «Фармак» на торгову марку «Корвалол».

Протягом шести років компанія «Дарниця» робила безуспішні спроби довести своє право на використання бренду «Корвалол». У 2004 році «Дарниця» безпідставно звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом до Департаменту інтелектуальної власності Міносвіти і науки та ВАТ «Фармак» з вимогою визнати недійсним ТМ «Корвалол», що належить ВАТ «Фармак». «Дарниця» програла цю справу. Незважаючи на те, що позивач виграв апеляцію, ВГСУ направив справу на новий розгляд.

Після проведення ряду судових експертиз наприкінці 2009 року господарський суд Києва постановив відмовити «Дарниці» в задоволенні судового позову, оскільки позначення «Корвалол» використовується протягом тривалого часу для одного й того самого товару.

Таким чином, Вищий господарський суд України поставив крапку в довготривалій боротьбі за законне право компанії «Фармак» на свою торгову марку «Корвалол» з конкурентом на ринку — фірмою «Дарниця».
За матеріалами: farmak.ua

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика