Логотип журнала "Провизор"








Фармацевтична галузь України має значний потенціал для інвесторів, - заступник голови Державної служби Тетяна Буднікова
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

Фармацевтична галузь України має значний потенціал для інвесторів, — заступник голови Державної служби Тетяна Буднікова

Фармацевтична галузь України має значний потенціал для інвесторів. Таку думку висловила заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Тетяна Миколаївна Буднікова в кулуарах конференції «Інвестиційні можливості в галузі охорони здоров’я в Україні», що проходила в Києві 1–2 листопада.

В конференції взяли участь: заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Гудзенко, заступник Міністра економіки України Сергій Челноков, представники МОЗ України, керівники фармацевтичних підприємств України, консалтингових компаній світу, інвестиційні спеціалісти Світового банку.

Українські урядовці запевнили, що український уряд намагатиметься сприяти покращенню інвестиційного клімату в державі. За словами Гудзенка, наприклад, у наступному році з державного бюджету України планується виділити до 1 млрд грн тільки на придбання медичного обладнання.

Такі сектори української економіки, як виробництво фармацевтичної продукції і виробів медичного призначення, дістриб’юція, надання медичних послуг довгий час знаходилися у тіні інших галузей, таких, як, наприклад, важка промисловість, — зазначив спікер конференції, директор одного з фармпідприємств України Костянтин Лебедєв. Наразі фармацевтичний ринок України кожного року зростає на 30–40 %, і така тенденція втримається протягом найближчих років, запевнив він.

Україна є одним із лідерів серед країн, в медичну галузь яких Світовий банк інвестує найбільше коштів. За цим показником наша держава входить до першої п’ятірки країн, які інвестуються найбільше, — розповіла старший інвестспеціаліст Світового банку Олена Боргунська. За її словами, Міжнародна фінансова корпорація (частина Світового банку, що надає довгострокове фінансування — ред.) вклала в медицину України $ 487 млн. Це при тому, що усього в Європу вкладено $ 25 млрд.

Учасники конференції висловили впевненість у тому, що на сьогодні система охорони здоров’я України та пов’язані з нею галузі знаходяться на порозі структурної перебудови. В цьому процесі значну роль мають зіграти приватні інвестиції. В той же час ці зміни відкривають цікаві можливості для інвесторів, зазначили учасники зустрічі.

На конференції також були розглянуті питання:

  • виробництва фармацевтичної продукції та виробів медичного призначення;
  • фармацевтичної дистрибуції та аптечної торгівлі;
  • індустрії клінічних досліджень та розробки медичних технологій;
  • приватних медичних послуг та лабораторної діагностики.

Ініціаторами та організаторами проведення конференції виступили Комітет Європейської Бізнес Асоціації з питань охорони здоров’я та Фармацевтична Маркетингова Група «Бізнес-Кредит ЛС».

Організатори конференції впевнені, що даний захід став унікальним місцем зустрічі інвесторів, які зацікавлені у залученні інвестицій, і професіоналів консалтингового, а також інвестиційного бізнесу. В конференції взяли участь представники України, Росії, Угорщини, Великої Британії, Фінляндії, Канади, Нідерландів, Грузії та Литви.

www.dslz.gov.ua







© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика