Логотип журнала "Провизор"








Динаміка захворюваності на грип та інші ГРЗ


Динаміка захворюваності на грип та інші ГРЗ

Державна yстанова «Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій» МОЗ України інформує, що на 45 тижні 2010 року у 10 контрольних містах показники захворюваності на грип та ГРІ знаходяться нижче епідемічних порогів.

Всього за минулий тиждень в 10 контрольних містах Центру грипу зареєстровано 46460 хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 578 осіб (1,2 % хворих), серед госпіталізованих 83,2 % складають діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРІ складає 47,79 випадків на 10 тис. населення проти 46,82 випадків на минулому тижні.

Статистичний показник зареєстрованої захворюваності залишився, практично, на рівні попереднього тижня (+1,95 %).

Серед дитячого населення зареєстровано 29205 випадків захворювання на грип та ГРІ (62,9 % з числа всіх хворих).

На 45 тижні у 10 контрольних містах не зареєстровано жодного летального випадку серед хворих.

За даними щотижневого електронного бюлетеня ВООЗ (EuroFlu, 44 тиждень), активність грипу в Європейському регіоні продовжує перебувати на низькому рівні, реєструються спорадичні випадки виявлення вірусів грипу A (H3N2), А (H1N1) та грипу В. 

В Україні, лабораторіями 10 опорних баз Центру грипу у жовтні 2010 року у досліджуваному матеріалі різними методами було підтверджено, переважно, випадки парагрипу, аденовірусної інфекції та РС-інфекції, у тому числі на культурі клітин у жовтні 2010 року було виділено вірус грипу В, аденовіруси та РС-віруси.

Епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та ГРІ на 45 тижні була стабільною, показники захворюваності відповідають тим, які реєструвались за останні 10 років.

За матеріалами прес-служби МОЗ України

http://www.provisor.com.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика