Логотип журнала "Провизор"








Треба захистити пацієнтів від недобросовісної реклами
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

Треба захистити пацієнтів від недобросовісної реклами

Задача всіх учасників фармацевтичного ринку, від виробників до першостольників, — забезпечити захист пацієнта від недобросовісної реклами лікарських засобів. Про це розповів голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення (далі — Держслужба) Олексій Соловйов на загальних зборах Комітету Європейської Бізнес Асоціації з питань охорони здоров’я.

Не є секретом, що деякі компанії в гонитві за зростанням продажів користуються забороненими методами, тому етика просування на ринку лікарських засобів є дуже важливим питанням сфери обігу лікарських засобів, – вважає О. Соловйов.

Він розповів, що з метою забезпечення населення безпечними, ефективними, якісними лікарськими засобами (ЛЗ) та їх раціональним використанням Держслужбою було створено робочу групу для розробки проектів нормативно-правових актів з питань етики в сфері обігу ЛЗ. Ця група займається розробкою проекту Правил належної промоції фармацевтичними компаніями лікарських засобів професіоналам охорони здоров’я, які регулюватимуть відношення, пов’язані з промоцією ЛЗ на фармацевтичному ринку України та визначатимуть права та обов’язки фармацевтичних компаній, установ та професіоналів охорони здоров’я.

За словами О. Соловйова, на засіданнях робочої групи активно обговорювалися питання етики та пропозиції членів робочої групи. До кінця року планується затвердити, підписати та опублікувати їх у професіональних виданнях.

Голова Держслужби повідомив, що на останньому засіданні робочої групи прийнято рішення про створення Ради з представників професіональних та громадських організацій, професіоналів охорони здоров’я та органів виконавчої влади, яка буде слідкувати за дотриманням цих умов.

http://www.dslz.gov.ua

Проект документу читайте у Юридичних аспектах фармації, № 1, 2008 р.






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика