Логотип журнала "Провизор"








На відповідність до GMP в Україні вже сертифіковані 20 виробничих ділянок та 10 українських виробників
Другие статьи из раздела: Новости
Статья
№ 19`2014 Выбираем свой вид страхования
№ 14`2014 Хирургия и психология тоже!
№ 10`2014 Новый способ избавления от лишних килограммов: актуально перед летним сезоном
№ 15'2011 В Україні відзначили Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами
№ 15'2011 Реформа охорони здоров’я у фокусі Громадської ради при ДонОДА
№ 15'2011 Андрій Сердюк: «В Україні зберігається значний розрив між високим рівнем використання ядерних та радіаційних технологій та відсталим радіологічним контролем опромінення персоналу і населення»
№ 15'2011 Кабинет министров Украины утвердил перечень документов, прилагаемых к заявлению о выдаче лицензии
№ 15'2011 Віктор Янукович дав старт медичній реформі
№ 15'2011 Определение кодов товаров согласно УКТВЭД
№ 14'2011 Популярные лекарства скоро подешевеют

На відповідність до GMP в Україні вже сертифіковані 20 виробничих ділянок та 10 українських виробників

Про це заявила заступник Голови Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення, доктор фармацевтичних наук Тетяна Миколаївна Буднікова під час семінару «Фармацевтична система якості».

Як нагадала Тетяна Миколаївна, в Україні станом на 1 грудня 2007 року нараховується 143 виробника фармацевтичної продукції. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 28.10.2004 р. № 1419 в Україні з 1 січня 2009 року вітчизняні виробники поступово перейдуть до виробництва лікарських препаратів відповідно до нормативів GMP ЄС.

Заступник голови Держслужби розповіла, що протягом 2007 року проведено інспектування та видано сертифікати відповідності GMP чотирьом українським виробникам. Вона зауважила, що Держслужба постійно проводить роботу по запровадженню GMP, яка не призупиняється ні на день, а забезпечення ефективного процесу сертифікації виробництва лікарських препаратів вітчизняними підприємствами є одним із головних напрямів роботи Держслужби.

Інспектування передбачає можливість брати зразки лікарських засобів для аналізу їх якості незалежними лабораторіями, які можуть здійснювати такий контроль, розповіла Т. Буднікова. Незалежність лабораторій, можливість здійснювати такий контроль за фармакопейними методиками здійснюється шляхом атестації та акредитації. Акредитацію та атестацію здійснює Держслужба згідно порядку, що затверджений МОЗ. Нещодавно, наприкінці 2006 року до нього були внесені зміни, і цей атестат, чи акредитат видається на термін дії ліцензії.

Станом на сьогодні Держслужба акредитувала п’ять незалежних лабораторій вищого рівня, які здатні проводити державний контроль якості лікарських засобів у повному обсягу, тобто по усім галузям акредитації, підкреслила Т. Буднікова. Вона також додала, що метою розширення експортного потенціалу українських виробників Держслужба здійснює сертифікацію лікарських засобів для міжнародної торгівлі, процедура якої затверджена Наказом МОЗ № 9.

www.dslz.gov.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика