Логотип журнала "Провизор"








Для погашення заборгованості за акцизний збір на спирт етиловий необхідно додатково 30 млн грн.

Для погашення заборгованості за акцизний збір на спирт етиловий необхідно додатково 30 млн грн.

Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Гудзенко під час розширеного засідання Правління Об’єднаної організації роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України за участі представників МОЗ. 

Учасники засідання зауважили, що на 14 листопада 2007 року заборгованість за виплату акцизного збору перед виробниками, які використовують його при виробництві лікарських засобів, складає 12 млн грн. Однак Олександр Гудзенко пояснив, що Міністерство охорони здоров’я наразі має 3 млн грн. для його часткового погашення, тому необхідно знайти лише 9 млн грн.

Заступник Міністра також попередив, що згідно розрахунків МОЗ України, враховуючи постійний зріст обігу лікарських засобів та нарощування обсягів торгівлі, в наступному році ця сума може зрости до 97 млн грн.

Нагадаємо, що 1 січня 2004 року в Україні було підвищено ставку акцизного збору на спирт етиловий. Законом «Про Державний Бюджет України на 2007 рік» затверджено компенсацію з Держбюджету додаткових витрат, пов’язаних з цим підвищенням для виробників, що використовують цей спирт для виробництва лікарських засобів в розмірі 40 млн грн.

Крім того, під час обговорення врегулювання деяких невідповідностей до окремих нормативно-правових актів постанови Кабміну від 31.10.07 № 1288 «Про удосконалення державного контролю за якістю лікарських засобів та інших товарів, що дозволені до реалізації в аптечних закладах і їх структурних підрозділах» голова Державної служби також висловив свої пропозиції щодо вдосконалення цього документу.

На розширеному засіданні також було обговорено внесення змін та доповнень до галузевої угоди між МОЗ України, Об’єднанням організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України та Центральною Радою профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України на 2008 рік.

Наприкінці засідання до складу ООРММП України було прийнято галузеву організацію роботодавців «Фармація» Рівненської області.

http://www.dslz.gov.ua






© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика