Логотип журнала "Провизор"








ЛЮГС - найкращий рятівник при ангіні

ЛЮГС — найкращий рятівник при ангіні

Простудні захворювання — це те, що найбільше спричиняє неспокій в осінньо-весняний період. Один із їх проявів — це біль у горлі. Що може бути більш дискомфортним, ніж нездатність вільно розмовляти та ковтати, коли у горлі наче їжак оселився або наче ком стоїть.

Сьогоднішнє фармацевтичне різноманіття пропонує досить багато лікарських препаратів, що застосовують в отоларингології для лікування хворого горла. Але існує багато ліків із так званого «старого життя», ефективність яких доказана роками (тоді ще про доказову медицину ніхто й не згадував).

Одним із найвідоміших методів боротьби з болем у горлі є використання йоду. Ну, звісно, не спиртового розчину для використання при пораненнях, а, наприклад, препарату ЛЮГС — розчин для зовнішнього застосування, виробництва ТОВ «ДКП Фармацевтична фабрика», м. Житомир. Цей препарат використовують при ангіні катаральній, фолікулярній, лакунарній, запальних захворюваннях слизових оболонок глотки (гострий та хронічний тонзиліт, фарингіт, глосит), афтозному стоматиті. Головною діючою речовиною є, безумовно, йод, що виявляє антимікробну дію щодо грампозитивних та грамнегативних бактерій, в т. ч. стрептококів, стафілококів, кишкової палички. Але до складу препарату входять також евкаліптова настойка та гліцерин, що обумовлюють ще й пом’якшуючий ефект. Таке комплексне лікування призводить до ефективного та швидкого симптоматичного лікування хворого горла. Акцентуємо увагу — симптоматичного, бо один препарат не може вилікувати простудну або вірусну хворобу в цілому, але може дуже пожвавити цей процес. Слід особо звернути увагу на те, що ЛЮГС сумісний з одночасним вживанням антибіотиків, а це притаманне не кожному препарату.

Ми всі пам’ятаємо, як багатьом із нас у дитинстві змазували горло люголем (не дуже приємно). Але ЛЮГС має дуже зручну упаковку у вигляді спрею. Розпилювач необхідно увести в порожнину рота на 2–3 см, закрити рот, затримати дихання та натиснути 2 рази на ковпачок, щоб зрошення були здійснені вправоруч, вліворуч. Препарат рекомендується застосовувати 1–2 рази на день, після прийому їжі, але з перервою не менше 6 годин, про що необхідно попередити пацієнта.

Слід також зауважити, що ціна цього препарату сумісна з різними рівнями життя наших громадян, тобто його використання якраз дуже добре вкладається
у принципи доказової медицини.

Шановний провізоре, можете сміливо рекомендувати ЛЮГС Вашим пацієнтам — вони Вам лише подякують.







© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика