Логотип журнала "Провизор"








Державне Підпрємство «Львівдіалік»

Лист

В журналі «Провізор» опубліковано проект закону «Про лікарські засоби», в порядку обговорення надаємо свої пропозиції та питання щодо вказаного законопроекту.

  1. У ст. 2 законопроекту, де наводяться визначення термінів, необхідно зазначити, що відноситься до матеріалів для лабораторної діагностики, які не контактують з органами людини, та доповнити перелік визначенням терміну «матеріали для лабораторної діагностики».
  2. У законопроекті не вказується, чи відносяться вироби клінічної хімії до лікарських засобів, тому слід внести відповідне доповнення до визначення лікарських засобів.
  3. Потребує детального з’ясування, чим відрізняються відтворені лікарські засоби від лікарських засобів-генериків.
  4. В ст. 14 законопроекту пропонується ліки, отримані з крові та її компонентів супроводжувати написом такого змісту: «Антитіла до вірусу імунодефіциту відсутні», що вимагає уточнення — на якій стадії повинен здійснюватись контроль, перевірка сировини на цей тест чи готового лікарського засобу.
  5. У ст. 22 у вимогах до документації по реалізації крім дати, назви лікарського засобу, кількості, назви та адреси постачальника повинен бути зазначений номер серії, інакше буде неможливо простежити розповсюдження конкретної серії або відкликати у випадку рекламації.

    Пропонується диференційований термін зберігання цих документів з урахуванням терміну придатності препарату:

    3 роки — при терміні зберігання препарату 1-2 роки;
    5 років — при терміні зберігання препарату 3-4 роки;
    10 років — при терміні зберігання препарату від 5 до 10 років або коли термін не зазаначається.

  6. У переліку відсутні визначення термінів «Належна аптечна практика» та «Уповноважена особа у випадку роздрібної торгівлі», хоча вказані поняття згадуються у статті 23.
  7. Вважаємо за доцільне внести до переліку лікарських засобів діагностичні препарати, які використовуються для діагностики захворювань, а не тільки діагностичні препарати для виявлення збудників.

Директор В. М. Мусянович





© Провизор 1998–2022



Грипп у беременных и кормящих женщин
Актуально о профилактике, тактике и лечении

Грипп. Прививка от гриппа
Нужна ли вакцинация?
















Крем от морщин
Возможен ли эффект?
Лечение миомы матки
Как отличить ангину от фарингита






Журнал СТОМАТОЛОГ



џндекс.Њетрика